Nya recept

Jag hoppas innerligt att ni överväger att ändra tillbaks era recept till så som de var för några månader sen. Vi är många som tycker det, såg precis ett inlägg i en vegogrupp där någon ifrågasatte vad det är som hänt med era produkter och det vällde in kommentarer från folk som undrade precis samma. Det är inte alls samma klass som det var tidigare.
Korvarna vill man knappt köpa längre, inte alls lika goda.
Jag förstår att receptändringen förmodligen till stor del är för att ni ska kunna producera era produkter lite billigare? (För varför annars ändra ett vinnande koncept?)

Mvh Ylva
Ylva

Kommentarer

 • Hej Ylva,

  Det är väldigt viktigt för oss att du som konsument hör av dig med dina synpunkter. Därför sätter vi stort värde i att du har tagit dig tid att kontakta oss.

  Vad tråkigt och höra! Vi vill såklart att våra produkter ska vara lika goda som innan.
  Vi har bla sänkt salt och sockerhalten för att få mer hälsosamma produkter. Vegokorven har vi ändrat för att få en bättre konsistens och hållfasthet.

  Dina synpunkter kommer vi att föra vidare till produktansvarig samt till våra produktutvecklare.

  Ha en fin dag!
  Liselotte
 • Hej! Eftersom det är väldigt viktigt för er att konsumenterna hör av sig kommer här en röst till.

  Korven köptes förut varje vecka, efter det nya receptet har vi köpt korv en gång, och fick uppriktigt slänga merparten. Jag ser i forumet att det inte kommer som någon nyhet för er. Ni kan också skippa standardsvaret med ”nyttigare, mindre salt och socker, hållfastare, bättre konsistens”.

  Det jag undra är samma som orginalposten, handlar det främst om ekonomi? Jag ser ju som säkert många andra att frysfacket med korvarna blir mindre och mindre. Ni kommer gå samma öde till mötes som Hälsans kök som hade en god korv där de ändrade receptet. Nu finns de inte längre. Det handlar inte om att korv blir otrendigt, det handlar om att veg korv med ärtprotein smakar illa.

  Har det kommit nya riktlinjer för tillåten saltmängd eller så? Eller forskning som visar att sojakorv är ohälsosamt? Eran korv var den enda som inte gjordes på ärta på hela marknaden, och den var riktigt god. Ärtprotein-vägen kommer ta död på Anamma tyvärr..
  Pontus
 • Hej Pontus,

  Tack för att du hör av dig och tråkigt att höra Anamma Vegokorv inte motsvarade dina förväntningar. Vi vill ständigt förbättra våra produkter och jobbar löpande med att utveckla våra recept och ingredienser och har därför gjort vissa justeringar. Vi beklagar verkligen att produkten inte smakade som förväntat och kommer självklart ta dina synpunkter vidare till ansvarig avdelning.

  Här kan du läsa mer om varför vi försöker minska saltmängden på våra produkter: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/rad-om-bra-mat-hitta-ditt-satt/salt

  Vi jobbar med salthalten på olika sätt. Oavsett om produkten är Nyckelhålsmärkt eller inte, är Nyckelhålskriterierna för salt vår utgångspunkt när vi tar fram recept till våra produkter. Nyckelhålet är Livsmedelsverkets verktyg för att tydliggöra vilka produkter som är hälsosamma och följer Livsmedelsverkets rekommendationer.

  Orkla är även med och driver ReduSalt. Vi är också med och driver annan forskning för att hitta metoder för att minska mängden salt i mat t.ex. tittar på vi möjligheter med att använda tång som smaksättare istället för salt.

  Önskar dig en fortsatt fin dag! 

  Michelle

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.