Socker

Nu läste jag att ni använder karameliserat socker och varför ni gör det men jag liksom andra efterlyser vegofärser som inte har tillsatt socker i sig. Det måste gå att göra och äta vegetarisk mat utan socker. Det finns väl andra metoder att färg- och smaksätta med?
Ronald

Kommentarer

  • Hej Ronald,

    Tack för din fråga! Karamelliserat socker är en smakgivare och ska inte förväxlas med vanligt vitt socker. Det framställs genom kontrollerad upphettning av kolhydrater där sockret karamelliseras, vilket gör att ingrediensen bidrar obetydligt till kalorimängden i produkten. Doseringen är väldigt låg i färsen, runt 1%. Anledningen till att vi använder just karamelliserat socker är inte för att söta färsen. Det ger en mycket mörkare ton än vanligt socker (och kokossocker), och används framför allt till att maskera oönskade bismaker från exempelvis sojan. Vi tar naturligtvis vidare din feedback till ansvarig avdelning!

    Önskar dig en fin dag!
    Michelle

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.