Tillverkningsprocessen

Hej,
enligt SvD idag 16/1, äter Svenskar flest ultraprocessade livsmedel i EU.
I artikeln finns ett antal produkter på bild, bl a er ’anamma vegofärs’.
min fråga till er är således; Är era produkter ultraprocessade?

Marie

Kommentarer

  • Det finns ingen vedertagen definition för processad eller ultraprocessad mat. Anammas produkter som t ex vegokorv och vegoburgare är oftast bättre för både hälsa och klimat än motsvarande processade köttalternativ (de har bl a lägre andel mättat fett och ofta lägre saltnivå), men de är mer processade än en rå biff.
    Våra produkter är mestadels tänkta som ett alternativ till kött, och ska inte ersätta råa grönsaker och baljväxter på tallriken. Vi rekommenderar en varierad kost med lagom nivåer av fett, kolhydrater och protein.

    Vi är ödmjuka inför att området växtbaserade alternativ är ett nytt område där vi som verkar i branschen hela tiden bygger på oss ny kunskap och vi är en del av att driva forskningen inom växtbaserade livsmedel framåt. Anamma ägs av Orkla Foods Sverige som är en del av det tvärvetenskapliga forskningscentret Pan Sweden, vas mål är att skapa en förståelse och en verktygslåda för att i framtiden skapa goda och hållbara växtbaserade produkter med påvisade positiva effekter för hälsan. Du kan läsa mer om projektet PAN Sweden här.
    Carly

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.