Välkommen till Anamma kund- och supportforum
Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring våra produkter och recept. Skicka gärna in dina förslag och idéer!
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss via vårt kontaktformulär
Genom att skriva ett inlägg eller kommentar i forumet godkänner du att Anamma lagrar dina personuppgifter (namn, e-postadress och IP-adress) i max 3 år. Läs mer om vår sekretess och integritets policy
OM ANAMMA
Vår filosofi har alltid byggt på att vego-mat ska vara riktigt god och vi gör ingen skillnad på om du är vegan eller köttätare. Det är många som vill äta mat från växtriket och vår grej är att få det att hända. Därför har vi satsat allt på att göra helt vegansk mat till något riktigt gott och enkelt. Du kan läsa mer om Anamma och vårt arbete här
Tack för din fråga!
De flesta av våra produkter är gjorda av sojaprotein, vegetabilisk fett och en massa olika goda kryddor 😀 Sojaproteinet kommer från Nordamerika eller Europa, och därför inte från några regnskogsområden. Allt sojaprotein från Anamma är antingen certifierad med ’The Donau Soja association’ i Europa eller ’The U.S. Sustainability Assurance Protocol’ i USA. Certifieringarna innebär att sojaproteinet är kontrollerad och lever upp till flertalet hållbarhetskriterier, bland annat som rör arbetsvillkor och miljöaspekter såsom vattenanvändning, biologisk mångfald och avfall. Du kan läsa mer om vad certifieringarna innebär på deras respektive hemsida: https://www.donausoja.org/en/about-us/the-association/och https://thesustainabilityalliance.us/a-century-of-american-sustainability/
Till Falalfen använder vi kikärtor från Turkiet och till produkterna baserade på ärta är det en gulärta från Danmark och Estland som är hjälten!
Ärtor och bönor från Sverige vore bättre eller hur.
Flera av produkterna från Anamma är baserade på protein från sojabönan. Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger alltså inte i regnskogsområden och vårt sojaprotein är inte genmodifierad (GMO). Sojan är certifierad genom US Sustainable Soy Assurance Protocol och den europeiska enligt The Donau Soja Organisation.
Certifieringarna innebär att sojan är kontrollerad och lever upp till flertalet hållbarhetskriterier, bland annat som rör arbetsvillkor och miljöaspekter såsom vattenanvändning, biologisk mångfald och avfall. Du kan läsa mer om vad certifieringarna innebär på deras respektive hemsida: https://www.donausoja.org/en/about-us/the-association/ och https://thesustainabilityalliance.us/a-century-of-american-sustainability/
Ha en fin dag!