Välkommen till Anamma kund- och supportforum
Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring våra produkter och recept. Skicka gärna in dina förslag och idéer!
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss via vårt kontaktformulär
Genom att skriva ett inlägg eller kommentar i forumet godkänner du att Anamma lagrar dina personuppgifter (namn, e-postadress och IP-adress) i max 3 år. Läs mer om vår sekretess och integritets policy
OM ANAMMA
Vår filosofi har alltid byggt på att vego-mat ska vara riktigt god och vi gör ingen skillnad på om du är vegan eller köttätare. Det är många som vill äta mat från växtriket och vår grej är att få det att hända. Därför har vi satsat allt på att göra helt vegansk mat till något riktigt gott och enkelt. Du kan läsa mer om Anamma och vårt arbete här
Tack för din fråga!
Det är olika typer av jästextrakt som framställs från precis samma jäst som används vid bakning, ölbryggning och vintillverkning. Jästextrakt ger en rik och behaglig smakupplevelse, jämförbar med smaken av buljong, vilket gör jästextrakt till en värdefull ingrediens för att bygga smak i våra produkter. Framställningen sker helt utan kemiska tillsatser genom att jästen odlas, inaktiveras med värme, bryts ner med hjälp av naturliga enzymer, och till sist filtreras och torkas till ett pulver.
Naturligt arom är olika typer av jästextrakt, som är naturliga ingredienser som framställs från precis samma jäst som används vid bakning, ölbryggning och vintillverkning. Jästextrakt ger en rik och behaglig smakupplevelse, jämförbar med smaken av buljong, vilket gör jästextrakt till en värdefull ingrediens för att bygga smak i Anammas produkter. Framställningen sker helt utan kemiska tillsatser genom att jästen odlas, inaktiveras med värme, bryts ned med hjälp av naturliga enzymer, och till sist filtreras och torkas till ett pulver. Detta är den färdiga produkten.
Så det betyder alltså att det inte är detsamma som MSG? Det finns ju personer som är känsliga för det ämnet.
Mvh
Maria Jönsson
...smakförstärkare, Jästextrakt, MSG/monosodium glutamate, mononatriumglutamat, natriumglutamat, glutaminsyra, kalciumglutamat, monoammoniumglutamat eller magnesiumglutamat.
Om det stämmer så tolkar jag Anammas svar som att det är glutamat i deras produkter.
Produkterna innehåller mycket små mängder jästextrakt, därav är glutamatinnehållet fortfarande relativt lågt. Exempelvis innehåller en helt vanlig soyasås cirka 25 gånger mer glutamat per 100g än någon av våra produkter.
Ha en fin dag!
Vi har dessvärre ingen exakt siffra på mängden eftersom det inte är något vi tillsätter utan finns naturligt i olika typer av jästextrakt.
Det framställs från precis samma jäst som används vid bakning, ölbryggning och vintillverkning. Framställningen sker helt utan kemiska tillsatser genom att jästen odlas, inaktiveras med värme, bryts ned med hjälp av naturliga enzymer, och till sist filtreras och torkas till ett pulver. Detta är den färdiga produkten.