Till senaste kommentaren

Vad är naturlig arom som ni deklarerar på många av era produkter?

.
Lina

Kommentarer

 • Hej Lina,

  Tack för din fråga!
  Det är olika typer av jästextrakt som framställs från precis samma jäst som används vid bakning, ölbryggning och vintillverkning. Jästextrakt ger en rik och behaglig smakupplevelse, jämförbar med smaken av buljong, vilket gör jästextrakt till en värdefull ingrediens för att bygga smak i våra produkter. Framställningen sker helt utan kemiska tillsatser genom att jästen odlas, inaktiveras med värme, bryts ner med hjälp av naturliga enzymer, och till sist filtreras och torkas till ett pulver.
  Alexandra
 • Är det samma sak som MSG?
  Maria Jönsson
 • Hej Maria,

  Naturligt arom är olika typer av jästextrakt, som är naturliga ingredienser som framställs från precis samma jäst som används vid bakning, ölbryggning och vintillverkning. Jästextrakt ger en rik och behaglig smakupplevelse, jämförbar med smaken av buljong, vilket gör jästextrakt till en värdefull ingrediens för att bygga smak i Anammas produkter. Framställningen sker helt utan kemiska tillsatser genom att jästen odlas, inaktiveras med värme, bryts ned med hjälp av naturliga enzymer, och till sist filtreras och torkas till ett pulver. Detta är den färdiga produkten.
  Bernadetta
 • Hej, tack för svaret.
  Så det betyder alltså att det inte är detsamma som MSG? Det finns ju personer som är känsliga för det ämnet.
  Mvh
  Maria Jönsson
  Maria Jönsson
 • Jag läste just att glutamat (=MSG) kan ges följande beteckningar:

  ...smakförstärkare, Jästextrakt, MSG/monosodium glutamate, mononatriumglutamat, natriumglutamat, glutaminsyra, kalciumglutamat, monoammoniumglutamat eller magnesiumglutamat.

  Om det stämmer så tolkar jag Anammas svar som att det är glutamat i deras produkter.
  Olga K
 • Hej Olga,

  Produkterna innehåller mycket små mängder jästextrakt, därav är glutamatinnehållet fortfarande relativt lågt. Exempelvis innehåller en helt vanlig soyasås cirka 25 gånger mer glutamat per 100g än någon av våra produkter.

  Ha en fin dag!

  Emilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.