Till senaste kommentaren

Varför fungerar det inte alltid att forma den formbara färsen?

.

Kommentarer

  • Hej Amanda,

    Tack för din fråga!
    Det är viktigt att färsen inte blir för varm innan du börjar forma och steka den. Vi rekommenderar inte att låta färsen tina i flera timmar i rumstemperatur, utan max en timme innan du börjar forma. Vi rekommenderar även att du inte tinar den i mikrovågsugn!
    Absolut bäst resultat får du om du låter färsen tina som beskrivet på förpackningen, ett tips kan vara att sprida ut färsen på exempelvis en ugnsplåt, då går upptiningen snabbare. Om färsen är svår att forma och faller isär är den förmodligen för varm. Bindemedlet i färsen börjar verka vid ganska låga temperaturer, därför är det bra att alltid försöka hålla färsen så kall som möjligt när ju använder den.

    Kika gärna här för att se hur våra kockar tinar och tillagar vår färs!

  • Utfört enligt era anvisningar men faller ändå samman vid stekning… Ska man ha i ägg eller något mjöl?
    Marie
  • Hej Marie!

    Vad tråkigt att höra, det vill vi gärna kolla på. Reklamera gärna på
    konsumentkontakt så får du hjälp.

    Ha en fin dag!
    Katarina
  • Oj, det var länge sen jag skrev detta! Vi lagar annat istället. Tack för svar.
    Marie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.