Till senaste kommentaren

Varför har inte Anamma ett ekologiskt utbud?

.
Amanda Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Amanda,

  Anamma har tidigare haft både ekologisk vegofärs och ekologisk falafel i vårt sortiment i butik. Orsaken till att vi inte längre har kvar produkterna eller har utvecklat nya, är att de tyvärr hade en för låg försäljning för att behålla. Vi är inte negativa till att ha ekologiska produkter, tvärtom.
  Vi kan inte svara på varför de ekologiska produkterna inte sålde bra, men en del av förklaringen kanske ligger i att eko dels innebär ett högre pris, och dels upplever vi att det är lite svårare att få till en riktigt bra smak på ekologiska produkter därför att verktygslådan med kryddor och smaksättningar inte är lika stor som hos konventionella produkter.
  Alexandra
 • Hej jag vill fortsätta på frågan. Är sojabönorna ekologiska? Vad är det som inte är ekologiskt? Även om sojabönorna inte har Gmo har de andra bekämpningsmedel?
  Kanske pröva göra sojafärsen ekologisk igen då efterfrågan ökar och det skapar mer trygghet för kunden att veta att det är ekologiskt. Speciellt med sojaprodukter
  Anna
 • Hej Anna!

  Sojabönorna är inte ekologiska. Vi har haft ekologiska produkter i Anammas sortiment tidigare men försäljningen var väldigt låg jämfört med våra icke-ekologiska produkter så till slut lade vi ner dem. Dels innebär ju ekologiskt ett prispremium och vi har en ung och priskänslig målgrupp, dels upplever vi att smaken blir något sämre med ekologiskt sojaprotein vs icke eko.

  Flera av produkterna från Anamma är baserade på protein från sojabönan. Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger alltså inte i regnskogsområden och vårt sojaprotein är inte genmodifierad (GMO). Sojan är certifierad genom US Sustainable Soy Assurance Protocol och den europeiska enligt The Donau Soja Organisation.
  Certifieringarna innebär att sojan är kontrollerad och lever upp till flertalet hållbarhetskriterier, bland annat som rör arbetsvillkor och miljöaspekter såsom vattenanvändning, biologisk mångfald och avfall. Du kan läsa mer om vad certifieringarna innebär på deras respektive hemsida: www.donausoja.org och www.thesustainabilityalliance.us

  💚

  Vänliga hälsningar

  Katarina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.