Varför har ni inte svenska ärtor?

Eftersom vi själva inte processar den ursprungliga råvaran, ärtorna, utan köper in färdigt ärtprotein, så är det inte vi själva som odlar ärtorna.  in torkade granulat av ärtprotein som vi sedan blötlägger och smaksätter i våra egna produktionsanläggningar för att få rätt smak och textur. Det finns ett begränsat antal leverantörer i världen som framställer granulat av ärtprotein och ursprunget på ärtorna styrs av tillverkaren av granulaten.
Vi har inte kunnat hitta någon aktör i Sverige som kan förse oss med de volymer ärtprotein vi behöver och därför använder vi oss av en leverantör i Danmark. Våra ärtor är ursprungligen odlade i Danmark och Estland.
Vår önskan och ambition är att på sikt kunna erbjuda svenskt ärtprotein i Anammas produkter. Vi för en dialog med våra leverantörer av ärtprotein och har diskussioner med olika representanter för odlare i Sverige för att förhoppningsvis kunna hitta en leverantör av ärtprotein från Sverige längre fram. Vi är som företag också aktiva i en del framtidsinriktade samarbeten med bl a Sveriges Lantbruksuniversitet för att gemensamt utveckla lösningar för svenskodlat växtprotein.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.