Varifrån kommer er soja?

Sojaproteinet vi använder kommer från bönor som odlats i Europa, USA och Kanada.  Mycket sojabönor odlas i känsliga regnskogsområden men vi köper inte, och kommer aldrig i framtiden att köpa sojaprotein från regnskogsområden.

Allt sojaprotein från Anamma är antingen certifierad med ’The Donau Soja association’ i Europa eller ’The U.S. Sustainability Assurance Protocol’ i USA. Certifieringarna innebär att sojaproteinet är kontrollerad och lever upp till flertalet hållbarhetskriterier, bland annat som rör arbetsvillkor och miljöaspekter såsom vattenanvändning, biologisk mångfald och avfall. Du kan läsa mer om vad certifieringarna innebär på deras respektive hemsida: https://www.donausoja.org/en/about-us/the-association/och https://thesustainabilityalliance.us/a-century-of-american-sustainability/

Kommentarer

 • hej! när ni odlar era sojabönor, använder ni några miljöfarliga/farliga besprutningsmedel? en annan fråga också, hur mycket av ert soja är odlad i USA?
  OBS vill jättegärna veta så fort som möjligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Sojafantast
 • Hej,

  Vi kan tyvärr inte ange fördelningen av sojan, det är beroende på tillgång.

  Vi har ingen specifik information om besprutningsmedlet som används. Sojaproteinet vi använder är dock upprenat i flera processer och det finns inget kvar i råvaran.

  Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger alltså inte i regnskogsområden och vårt sojaprotein är inte genmodifierad (GMO). Sojan är certifierad genom US Sustainable Soy Assurance Protocol och den europeiska enligt The Donau Soja Organisation.

  Certifieringarna innebär att sojan är kontrollerad och lever upp till flertalet hållbarhetskriterier, bland annat som rör arbetsvillkor och miljöaspekter såsom vattenanvändning, biologisk mångfald och avfall. Du kan läsa mer om vad certifieringarna innebär på deras respektive hemsida: https://www.donausoja.org/en/about-us/the-association/ och https://thesustainabilityalliance.us/a-century-of-american-sustainability/  Ha en fin dag
  Liselotte

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.