Vegopaj Mexicana

Jag gillar verkligen vegopaj Mexicana, så enkelt att ha hemma i frysen när jag någon dag inte hunnit förbereda lunch till jobbet.
Men pajens förpackning gör att jag ofta avstår från inköp. Varför behöver pajen ligga i en folieform? Jag kan inte tänka mig att pajen tillverkas i denna form, skulle det inte fungara med en kartongbaserad form för att pajen ska hålla sin position i förpackningen?
Lisa Eriksson

Kommentarer

 • Hej Lisa,

  Vad kul att du gillar vår paj!

  Pajerna gräddas i sin form i fabriken och när du som konsument tillagar den i ugn leder aluminiumen värmen och gräddningen blir jämn och fin för hela produkten.

  Alternativet att lyfta ur pajen ur formen och packa i något annat material är inget alternativ då det skulle resultera i att pajen inte skulle hålla formen.
  Skulle vi använda oss av ”fasta” formar i fabriken för att sedan till exempel flytta över pajerna till pappformar är inte heller som ett resurssnålare alternativ, det skulle bland annat innebära att vår vattenförbrukning skulle öka då vi skulle behöva rengöra formen efter och inför varje produktbyte.

  Både kartong och pajformen kan dessutom återvinnas.

  Ha en fin dag!


  Sofie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.