Karragenan

Jag tycker det är synd att en del av era produkter innehåller karragenan. I Norge håller man på att FASS ut det pga hälsorisker. När avser ni ta bort det i era produkter?
Elisabeth Antonsson

Kommentarer

  • Hej Elisabeth,

    Karragenan utvinns ur torkade rödalger och används som förtjockningsmedel för att produkterna ska få sin rätta konsistens.
    De råvaror som vi använder är alltid livsmedelsråvaror som är godkända av Livsmedelsverket. Vi strävar alltid efter att uppnå önskad smak och konsistens med så få och bra råvaror som vi kan. I Anamma används karragenan då detta är en råvara som tillsammans med andra ingredienser resulterar i den karakteristiska texturen i produkterna. Vi följer alltid livsmedelsverkets råd och regler när det gäller innehåll och tillsatser i mat.
    I dagsläget är det inget vi har tänkt att fasa ut från produkterna. Skulle livsmedelsverket komma ut med ny information hade vi självfallet följt de riktlinjerna.

    Ha en fin dag!

    Emilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.