Nytt recept

Hej! Jag har noterat att flera produkter fått nytt recept. Inte alls samma goda smak, det båda smakar sämre och ser tråkigare ut (beigare) vad har ändrats och varför? Vi har testat korven och formbar färs 

Josefine Söder

Kommentarer

  • Hej Josefine,

    Vad tråkigt att höra, vi uppskattar dock all feedback från våra konsumenter, vare sig det är ris eller ros! 

    Ändringarna vi har gjort har varit för att förbättra produkterna. På Vegokorven har vi ersatt järnoxiden med ett naturligt färgämne (rödbetsextrakt) för att göra den mer naturlig. Vi har även fokuserat på konsistensen för att få ett bättre bite och mera textur. Formbar färs av ärta har numera inget tillsatt socker och vi har även sänkt salthalten. Produkten ska ha en förbättrad smak och konsistens.

    Vi ser till att ansvarig avdelning får ta del av dina synpunkter. Tack för att du tagit dig tiden att dela dom med oss!
    Michelle
  • Håller med  Josefine Söder smakar inte alls bra med det nya receptet, vi har gått över till Coops färs o Icas vegokorv. Tråkigt att förändra något som var gott.Hälsning Lisbet med familj

    Lisbeth Lindblom
  • Håller med, samtliga produkter är betydligt sämre och det Anamma/Orkla har gjort är att byta ut en del protein mot större mängd kolhydrat och fett, troligtvis eftersom det är billigare insatsvaror. Jag bojkottar Anamma helt tills man återgår till det gamla receptet. Tråkigt, för vegobullar, korv, färs och många andra produkter har varit standard och favorit hos oss med.
    Carina
  • Hej Carina,

    Tack för att du hör av dig och tråkigt att höra produkterna inte motsvarade dina förväntningar. Vi vill ständigt förbättra våra produkter och jobbar löpande med att utveckla våra recept och ingredienser och har därför gjort vissa justeringar.

    I vissa produkter har vi sänkt salthalten samt tagit bort tillsatt socker medan i andra har vi arbetat med smakprofil och konsistens. Många av Anammas produkter är Nyckelhålsmärkta vilket innebär att de är ett nyttigare val i just sin livsmedelsgrupp. För att ett företag ska få märka mat med Nyckelhålet ska maten uppfylla vissa regler. Reglerna, som också kallas kriterier, handlar om mindre socker och salt, mer fullkorn och fibrer och nyttigare fett.

    Vi tar självklart vidare dina synpunkter till ansvarig avdelning.

    Trevlig helg!
    Michelle

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.