Till senaste kommentaren

Tillverkar ni era produkter på efterfrågan?

Tillverkar ni era produkter på efterfrågan eller utefter hur mycket ni tror att ni kommer att sälja? Jag har läst mig till att ni arbetar för återvinningsbara förpackningar. Men hur ser det ut med återtillverkning? använder ni restprodukter i annan produktion, eller slängs resterna?
Sofie Andersson

Kommentarer

 • Hej Sofie!

  Vi gör en prognos på hur mycket vi ska producera utifrån den efterfrågan som vi ser. Det sker enkelt förklarat att vi räknar på hur mycket butiker beställer.
  De i sin tur har gjort en analys av vad de tror att deras kunder kommer köpa och gjort sin beställning till oss.
  I början av en produkts liv är det såklart svårt men efterhand har vi en bra uppfattning.

  Det är såklart en väldigt viktigt del av att vara livsmedelsproducent att veta hur mycket vi ska producera för att inte stå där med produkter som vi inte får sålda.

  I vår produktutveckling av både nya och gamla produkter försöker vi att optimera egentligen allt. Det är bra för alla delar i vår produktion som inköp, produktion och inte minst miljö.

  I vår Salsa använder vi till exempel räddad tomatsås som annars skulle gå till spillo. Överbliven tomatsås som blir till spill i fabriken tar vi istället tillvara på och fryser in, så kommer den till användning i nästa produktion.

  Ha en fin dag!

  Sofie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.