Till senaste kommentaren

Tips för att steka utan att det bränner fast?

Både köttbullarna och burgarna från er har en tendens att bränna fast ordentligt i pannan. Har ni några tips på hur vi kan undvika detta? Vi har testat olika steksätt, bland annat att steka dem frysta på medelhög värme så som står på förpackningen, men inget verkar funka särskilt bra. Vad är "rätt" sätt för att de inte ska bränna fast?
Dennis

Kommentarer

 • Hej Dennis,

  Ifall man har problem med att produkterna fastnar i pannan beror det oftast på pannan i sig. Gjutjärnspannor fungerar ofta sämre till denna typ av produkter, rekommenderat är en teflonpanna som inte är för utsliten. Stek direkt från fryst i vegetabilisk olja och rör om då och då.

  Hoppas det går bättre!
  Emilia
 • Hej och tack för svar!

  Teflonpanna har vi valt bort och hälso- och miljöskäl. Men då vet vi i alla fall att det inte beror på stekteknik eller annat vi skulle kunnat åtgärda.

  Med vänliga hälsningar

  Dennis
 • Hej igen,

  Om man inte vill använda teflon går det givetvis bra att använda andra pannor.
  Man får bara hitta ett sätt som passar just din panna.

  Vi skulle testa att göra som du redan gjort, alltså stek dem direkt från fryst på medelhög/hög värme och använd lite mer matfett.
  Låta dem därefter vara i rörelse från direkt när de landar i pannan, skaka pannan och rör runt så att de inte steker fast.
  Efter ett litet tag kan ni sänk värmen lite och då har de fått en yta som gör att de inte bränner fast och ni kan fortsätta steka som "vanligt", utan att röra på dem hela tiden.

  Lycka till!
  Sofie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.