Upptining av formbar färs.
Jag bor i Spanien, och har fått tag i formbar färs som jag gärna vill göra burgare av. Är det en bra idé att tina i rumstemperatur när det är runt 30°c? Och ungefär hur lång tid tar det för 1kg att tina på bästa sätt under dessa omständigheterna?
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga! Bäst är om färsen är runt kyltemperatur när du börjar forma. Absolut bäst resultat får du om du låter färsen tina i rumstemperatur som beskrivet på förpackningen, sprid gärna ut färsen på exempelvis en ugnsplåt så går upptiningen snabbare. Det är svår att säga exakt hur lång tid det tar för färsen att tina, du får helt enkelt känna efter.
Önskar dig en fin dag!
30°c är ju väldigt varmt och inget vi provat att tina färsen i. Vi kan därför inte säga någon tid på upptiningen tyvärr. Men det borde gå relativt fort. Vi skulle istället rekommendera när det är så varmt att du tinar den i kylskåpet istället nästa gång. Använd som sagt gärna en ugnsplåt eller liknande och sprid ut färsen på.