Till senaste kommentaren

Varför fungerar det inte alltid att forma den formbara färsen?

.

Kommentarer

  • Hej Amanda,

    Tack för din fråga!
    Det är viktigt att färsen inte blir för varm innan du börjar forma och steka den. Vi rekommenderar inte att låta färsen tina i flera timmar i rumstemperatur, utan max en timme innan du börjar forma. Vi rekommenderar även att du inte tinar den i mikrovågsugn!
    Absolut bäst resultat får du om du låter färsen tina som beskrivet på förpackningen, ett tips kan vara att sprida ut färsen på exempelvis en ugnsplåt, då går upptiningen snabbare. Om färsen är svår att forma och faller isär är den förmodligen för varm. Bindemedlet i färsen börjar verka vid ganska låga temperaturer, därför är det bra att alltid försöka hålla färsen så kall som möjligt när ju använder den.

    Kika gärna här för att se hur våra kockar tinar och tillagar vår färs!

    Alexandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.