Till senaste kommentaren

Varför har inte Anamma ett ekologiskt utbud?

.
Amanda

Kommentarer

 • Hej Amanda,

  Anamma har tidigare haft både ekologisk vegofärs och ekologisk falafel i vårt sortiment i butik. Orsaken till att vi inte längre har kvar produkterna eller har utvecklat nya, är att de tyvärr hade en för låg försäljning för att behålla. Vi är inte negativa till att ha ekologiska produkter, tvärtom.
  Vi kan inte svara på varför de ekologiska produkterna inte sålde bra, men en del av förklaringen kanske ligger i att eko dels innebär ett högre pris, och dels upplever vi att det är lite svårare att få till en riktigt bra smak på ekologiska produkter därför att verktygslådan med kryddor och smaksättningar inte är lika stor som hos konventionella produkter.
  Alexandra
 • Hej jag vill fortsätta på frågan. Är sojabönorna ekologiska? Vad är det som inte är ekologiskt? Även om sojabönorna inte har Gmo har de andra bekämpningsmedel?
  Kanske pröva göra sojafärsen ekologisk igen då efterfrågan ökar och det skapar mer trygghet för kunden att veta att det är ekologiskt. Speciellt med sojaprodukter
  Anna
 • Hej Anna!

  Sojabönorna är inte ekologiska. Vi har haft ekologiska produkter i Anammas sortiment tidigare men försäljningen var väldigt låg jämfört med våra icke-ekologiska produkter så till slut lade vi ner dem. Dels innebär ju ekologiskt ett prispremium och vi har en ung och priskänslig målgrupp, dels upplever vi att smaken blir något sämre med ekologiskt sojaprotein vs icke eko.

  Flera av produkterna från Anamma är baserade på protein från sojabönan. Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger alltså inte i regnskogsområden och vårt sojaprotein är inte genmodifierad (GMO). Sojan är certifierad genom US Sustainable Soy Assurance Protocol och den europeiska enligt The Donau Soja Organisation.
  Certifieringarna innebär att sojan är kontrollerad och lever upp till flertalet hållbarhetskriterier, bland annat som rör arbetsvillkor och miljöaspekter såsom vattenanvändning, biologisk mångfald och avfall. Du kan läsa mer om vad certifieringarna innebär på deras respektive hemsida: www.donausoja.org och www.thesustainabilityalliance.us

  💚

  Vänliga hälsningar

  Katarina
 • Hej Anamma!
  Jag som konsument önskar att ni provade med några ekologiska produkter igen, det kan ha förändrats på kund fronten. Jag upplever att ekologiskt producerat är en viktig markering som kan vara värd några kronor extra, och har inte märkt av någon minskad kvalitet på eko smaker. Naturskyddsföreningen har en kampanj: eko-vego där just behovet av fler ekologiska vegetariska varor lyfts. Hoppas att det är möjligt att förändra till eko-vego på iallafall någon av era produkter!

  Med vänlig hälsning
  Hanna
 • Hej Hanna!

  Tack för din feedback! Den betyder mycket för oss 💚
  Vi skickar den vidare till vårt utvecklingsteam.

  Ha en fin dag!

  Katarina
 • Hej,
  jag håller med flera ovanstående, vill ha ekologiska produkter. Jag äter mycket ekologisk mat och det känns avigt att avstå ekologiskt för att kunna avstå kött.
  jag har en till fråga, det gäller Formbar färs. Jag ser att vatten är största ingredien och sojaprotein är 23%. Jag tycker det vore bra om procentsatsen kunde stå även på övriga ingredienser. Inbillar mej att det måste vara mycket stabiliseringsmedel….?
  Ewa
 • Hej Ewa!

  Sojaproteinet vi använder oss utav köper vi i torkad form, på så sätt behöver vi inte transportera stora mängder vatten från våra leverantörer vilket är fördelaktigt ur miljösynpunkt. För att vi skall kunna använda sojaproteinet i våra anläggningar måste vi först tillsätta vatten som sojaproteinet kan svälla ut i.

  Innehållet av vatten är i princip oförändrat mellan den gamla och nya Vegofärsen. Att vi väljer att numera deklarera vatten är för att tydliggöra ingrediensförteckningen för konsumenterna. För att ta reda på hur mycket vatten en produkt består av kan man lägga ihop näringsvärdena för 100g av produkten. Återstoden kommer alltid, oavsett produkt och tillverkare, till absolut största delen att vara vatten.

  Ha en bra dag!


  Josefin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.