Välkommen till Anamma kund- och supportforum
Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring våra produkter och recept. Skicka gärna in dina förslag och idéer!
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss via vårt kontaktformulär
Genom att skriva ett inlägg eller kommentar i forumet godkänner du att Anamma lagrar dina personuppgifter (namn, e-postadress och IP-adress) i max 3 år. Läs mer om vår sekretess och integritets policy
OM ANAMMA
Vår filosofi har alltid byggt på att vego-mat ska vara riktigt god och vi gör ingen skillnad på om du är vegan eller köttätare. Det är många som vill äta mat från växtriket och vår grej är att få det att hända. Därför har vi satsat allt på att göra helt vegansk mat till något riktigt gott och enkelt. Du kan läsa mer om Anamma och vårt arbete här
Tack för din fråga!
Karamelliserat socker är en smakgivare och skall inte förväxlas med vanligt vitt socker. Det framställs genom kontrollerad upphettning av kolhydrater under vilken sockret karamelliseras och det resulterar i att ingrediensen bidrar obetydligt till kalorimängden i produkten. Doseringen är mycket låg, runt 1%. Vi använder karamelliserat socker för att det bidrar till en fin gyllene färg i slutprodukten. Anamma Formbar Färs av ärta innehåller inget karamelliserat socker.
Anledningen till att vi använder just karamelliserat socker är inte för att söta färsen. Det ger en mycket mörkare ton än vanligt socker (och kokossocker), och används framför allt till att maskera oönskade bismaker från exempelvis sojan.
Ha de så gott! 😀