Till senaste kommentaren

Varför innehåller Vegofärs/Formbar Färs (karamelliserat) socker?

.

Kommentarer

  • Hej Annika,

    Tack för din fråga!
    Karamelliserat socker är en smakgivare och skall inte förväxlas med vanligt vitt socker. Det framställs genom kontrollerad upphettning av kolhydrater under vilken sockret karamelliseras och det resulterar i att ingrediensen bidrar obetydligt till kalorimängden i produkten. Doseringen är mycket låg, runt 1%. Vi använder karamelliserat socker för att det bidrar till en fin gyllene färg i slutprodukten. Anamma Formbar Färs av ärta innehåller inget karamelliserat socker.
  • Hej! Måste produkten verkligen ha en gyllene färg? Socker är ändå socker och det vore fint att kunna köpa vegetariska produkter som är helt utan tillsatt socker.
    Rebecca
  • Hej Rebecca!

    Anledningen till att vi använder just karamelliserat socker är inte för att söta färsen. Det ger en mycket mörkare ton än vanligt socker (och kokossocker), och används framför allt till att maskera oönskade bismaker från exempelvis sojan.

    Ha de så gott! 😀
    Josefin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.