Till senaste kommentaren

Varför är era produkter dyrare än köttprodukter?

Smakte vegokorv for første gang i påsken, og ble veldig positivt overrasket! Det tror jeg er den beste pølsa jeg noen gang har spist! Minnet veldig om GØL- grillpølser i konsistensen, men var enda bedre på smak! Eneste som trekker ned er den stive prisen. Jeg synes det er synd at alt vegetar/vegan er så dyrt, når det er mye bedre for miljøet.

Et tips; jeg savner gode ostepølser. Da blir ikke pølsen vegansk, men vegetar er godt nok for meg (og mange andre). Hadde disse vegokorvene hatt biter av cheddar eller annen digg ost, hadde midtsommar og alle grillturer blitt helt perfekt ?
Takk for alle gode produkter dere produserer for oss dyre-og miljøforkjempere! Keep up the good work ?
Malin Kristine

Kommentarer

 • Hej Malin och tack för ditt meddelande och fina feedback! 😊

  Väldigt roligt att höra att du gillar våra produkter så mycket!

  När det gäller priset så är det viktigt att förstå att det är skillnad på soja och ärtor och sojaprotein och ärtprotein som vi använder i våra produkter.
  Ärtorna och sojan i våra produkter går igenom en förädling för att få sin smak och köttlika konsistens samt höga proteinhalt. Råvarorna ska bland annat tvättas, lagras, torkas, malas och renas till protein hos våra leverantörer och sedan smaksättas och tillagas hos oss för att få sina egenskaper, vilket driver kostnader utöver själva råvaran från fältet!

  En annan kostnadsdrivare är det faktum att det idag råder en global kapacitetsbrist i tillverkningsledet av växtproteiner. Marknaden har inte hunnit ställa om efter den kraftigt ökade efterfrågan på växtprotein de senaste åren, där köttindustrin har en lång historia av storskalighet och kostnadseffektiviseringar. Med ett än så länge litet utbud av leverantörer som förädlar växtproteiner och en stor efterfrågan så pressas priserna upp.

  Vi tackar såklart för dina synpunkter och hoppas trots detta att du fortsätter vara en trogen kund! 💚

  Ha en fin dag!

  Josefin
 • 100 kr per 750 veganskt kött!!! Bedrövligt Bedrägeri.
  Margoth
 • Hej Margoth,

  Vi beklagar att produkten ökat i pris. De kostnadsökningar som vi mötte under 2022 för råvaror, energi, emballage och försvagning av svenska kronan är de kraftigaste på decennier. För att möta dessa kostnader har vi varit tvungna att höja priserna på våra varor, men vi har gjort – och gör – vårt yttersta för att minimera prisökningarna. Vi ser fortsatt att konkurrensen inom livsmedelsbranschen är tuff och prispress från utländskt producerade varor är hård, vilket gör att utrymmet för att ens öka priserna i samma nivå som våra kostnader ökar är utmanande.

  Tack för att du delat dina synpunkter med oss! 


  Michelle

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.